OVER

Ik ben Miriam van Slowww. Ik wil je heel graag inspireren je tijd te nemen. Jouw tijd! Omdat regelmatig even op de rem trappen ervoor zorgt dat je je vitaler voelt en meer van het leven kan genieten. Ik doe dit met m’n yin- en restorative yogalessen, m’n trainingen en stoelmassages bij bedrijven en met de evenementen en retreats die ik organiseer.
Ik geloof niet meer in steeds meer in minder tijd. Omdat ik sterk m’n twijfels heb over of dat wel de bedoeling van het leven is. Jij ook?

Een yogales, yogavakantie, shiatsu-stoelmassage-behandeling of een paar inspirerende artikelen geven je misschien net een zetje in de goede richting. Of zetten je aan het denken. En dat is al goed! Want: slow worden kost tijd. Neem die tijd!

Ken je het slowww-manifest al?

Op Facebook en Instagram deel ik nieuws en andere inspirerende slow-posts van over de hele wereld. Volg je Slowww al?

Mijn achtergrond

Voor ik begin 2017 de overstap maakte om me volledig te richten op Slowww, was ik bijna 20 jaar werkzaam in de pr en marketing bij platenmaatschappijen en boekenuitgeverijen. Ik vond m’n werk ontzettend leuk, maar werd steeds meer gegrepen door thema’s  ‘vertragen’ ‘tijd’ en ‘ontspanning’, niet in de laatste plaats omdat ik er zelf zo naar op zoek was en er mee worstelde. (Nog steeds :-)).

In 2010 heb ik de 4-jarige opleiding tot Iokai Shiatsu Therapeut afgerond. Ik heb daarnaast aanvullende trainingen gevolgd zoals de basiscursus Thaise Yoga Massage, een basisopleiding tot Shiatsu Stoelmasseur en een training Klachtgerichte stoelmassage voor professionals. In 2016 heb ik de opleiding tot docent Yin Yoga gevolgd. Deze vorm van yoga sluit heel mooi aan bij shiatsu, omdat je in beide gevallen bezig bent met het vrij laten stromen van energie (ook wel ‘Ki’ of ‘Chi’ genoemd). Door zowel een shiatsu-behandeling als een yin-yoga-sessie ben je bezig eventuele blokkades te verzachten, zodat de energie-stroom weer alle ruimte krijgt. In de Oosterse geneeskunde vormt het goed doorstromen van energie de basis van een goede gezondheid. Na de opleiding tot Yin yoga-docent heb ik nog Advanced Studies Yin & Yang Yoga en Restorative Yoga gedaan, en heb me dmv verschillende workshops verdiept in Yoga Nidra.