Meeliften op de vitale energie van de lente: 4 tips!

Ondanks de gekke tijd waarin we nu leven, is de lente gewoon begonnen. De natuur trekt zich weinig aan van alle zorgen & maatregelen, sterker nog, in veel gebieden heeft de natuur hier juist veel profijt van!

De lente is een periode van groei: er is hele krachtige vitale energie nodig om alles te laten groeien, en die energie zit ook in jou op dit moment. Je voelt je misschien een beetje lamgeslagen door al het nieuws en al die verschillende emoties en gedachten die over elkaar heen tuimelen, maar die krachtige energie is er op dit moment, en jij kan hier nu gebruik van maken.

In dit blog deel ik vier tips om mee te liften op de vitale energie van de lente, zodat je er extra profijt van hebt.

  1. Doe een Yin-yoga-sessie gericht op de Lever- en Galblaas-meridiaan

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn de Lever– en Galblaas-meridianen verbonden met de lente. Het moment dus om deze meridianen extra te stimuleren met bijvoorbeeld een Yin-yoga-sessie of een shiatsu-behandeling.

De meridianen van Lever en Galblaas lopen aan de binnenkant van je benen (Lever), en aan de zijkanten van je lichaam (Galblaas). Houdingen waarbij je deze gebieden strekt (en dus doorstroming van de ‘chi’ bevordert), zijn dus fijn om in de lente extra vaak te doen.

Lees hier meer over mijn yin yogalessen en workshops: live in De Ruimte in Broek in Waterland, of wekelijks online op woensdagavond. 

  1. Begin met wat nieuws

De lente is de periode om met iets nieuws te starten. Misschien wil je al een tijdje een nieuw instrument leren bespelen, schilderen, beginnen met een bullet-journal, etc. Nieuwe dingen doen en leren geeft energie en maakt je creatiever. Deze #stayhome periode is natuurlijk bij uitstek de periode om dit te doen!

  1. Kom in beweging 

Bij Lever- en Galblaas horen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde het weefsel van de spieren en de pezen en die willen graag in beweging komen. Rek je regelmatig uit of zoek een vorm van bewegen die in deze tijd mogelijk is.

  1. Uit je gevoelens

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is het vanwege de link met Lever en Galblaas in de lente extra belangrijk om je te uiten en je gevoelens niet op te kroppen. Denk aan uitspraken als ‘spuw je gal’ of ‘houdt niets op je lever’! Het is volkomen normaal dat je op dit moment heen en weer wordt geslingerd tussen enthousiast, angstig, bezorgd, creatief of verdrietig.  Laat het je dierbaren weten en krop het niet op!