Meeliften op de vitale energie van de lente: 4 tips!

Lente! Geniet jij er ook zo van? Het is wat langer licht, er verschijnen frisgroene blaadjes aan de bomen, de eerste bloemen laten zich zien en er je ziet weer lammetjes in de wei. Alles staat in het teken van een nieuw begin en van groei.

Vaak voel je zelf in deze periode ook wat meer energie, kom je makkelijker je bed uit en zit je vol plannen.

In dit blog deel ik vier tips om mee te liften op de vitale energie van de lente, zodat je er extra profijt van hebt!

  1. Doe een Yin-yoga-sessie gericht op de Lever- en Galblaas-meridiaan

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn de Lever– en Galblaas-meridianen verbonden met de lente. Het moment dus om deze meridianen extra te stimuleren met bijvoorbeeld een Yin-yoga-sessie of een shiatsu-behandeling.

De meridianen van Lever en Galblaas lopen aan de binnenkant van je benen (Lever), en aan de zijkanten van je lichaam (Galblaas). Houdingen waarbij je deze gebieden strekt (en dus doorstroming van de ‘chi’ bevordert), zijn dus fijn om in de lente extra vaak te doen.

  1. Begin met wat nieuws

De lente is deperiode om met iets nieuws te starten. Misschien wil je al een tijdje een nieuw instrument leren bespelen, schilderen, beginnen met een bullet-journal, etc. Nieuwe dingen doen en leren geeft energie en maakt je creatiever.

  1. Kom in beweging 

Bij Lever- en Galblaas horen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde het weefsel van de spieren en de pezen en die willen graag in beweging komen. Rek je regelmatig uit en neem wat vaker de fiets of wandel tijdens de lunch.

  1. Uit je gevoelens

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is het vanwege de link met Lever en Galblaas in de lente extra belangrijk om je te uiten en je gevoelen niet op te kroppen. Denk aan uitspraken als ‘spuw je gal’ of ‘houdt niets op je lever’!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *