Slowww yoga

Vind je het soms lastig om te ontspannen, en zit je met je aandacht (te)veel in je hoofd?

In mijn Slowww Yoga-lessen help ik je op een makkelijke manier te ontspannen en met je aandacht uit je hoofd te zakken.

Het resultaat?

Je voelt je na de les ontspannen, helder, opgeladen èn je neemt dit mee in je dagelijkse leven. Door wekelijks je aandacht naar binnen te richten en (letterlijk) even stil te staan bij dat wat er is, ben je beter in staat om ook buiten de mat te voelen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. De simpele technieken die we doen in een les, kan je ook thuis toepassen.

Slowww yogalessen zijn in de basis een Yin Yogales, aangevuld met Restorative houdingen en soms een Yoga Nidra-sessie.

Hoe (Yin) yoga op m’n pad kwam

Toen ik in 2013 voor het eerst in aanraking kwam met Yin Yoga, was ik meteen om: deze vorm van yoga was letterlijk op m’n lijf geschreven! Ik vond (en vind!) het heerlijk alle tijd te hebben om de houdingen echt te voelen en daardoor als vanzelf met m’n aandacht naar binnen te keren. Uit m’n hoofd, in m’n lichaam. Ook sluit deze vorm van yoga heel goed aan bij m’n persoonlijke zoektocht naar alles wat met ‘slow’ had te maken. Bovendien is er een prachtige link tussen shiatsu (ik ben ook shiatsu-therapeut) en yin yoga, omdat je in beide gevallen meridianen stimuleert.

Nadat ik had kennisgemaakt met Yin Yoga, kwamen twee andere ontspannende yoga-vormen op m’n pad: Restorative Yoga en Yoga Nidra. Al deze vormen verwerk ik in mijn Slowww Yoga lessen.