Intuïtie

Ken je die momenten waarop je iets opeens heel zeker weet? Alsof dat ‘weten’ als een soort bliksem je lichaam binnenschiet? Ik kan een paar van die momenten nog heel levendig herinneren.

Zo zag ik bijvoorbeeld in 2006 een advertentie staan van de vierjarige opleiding tot Shiatsu Therapeut en wist ik: dit ga ik doen. Ik had tot dat moment nog nooit bedacht om zo’n opleiding te doen, kende shiatsu alleen omdat een goede vriendin shiatsu therapeut was èn omdat ik zelf hele goede ervaringen had met deze behandelvorm toen ik een periode last had van angstaanvallen. 

Ik herinner me nog de reacties: Waar komt dit nu opeens vandaan? Ik heb je hier nog nooit gehoord, laat staan dat je overwoog een opleiding te gaan doen?

En toch ben ik het gaat doen. Omdat ik wist, voelde, dat dit een nieuw pad was, die ik gewoon moest volgen. Het bleek het begin te zijn van een nieuwe fase in m’n leven. Eentje die zich aanvankelijk een beetje paralel afspeelde aan mijn bestaande leven met een drukke baan, veel uitgaan en een rommelig liefdesleven. Heel geleidelijk schoven beide levens wat meer in elkaar.

In 2016 had ik weer zo’n bliksem-inzicht. Ik fietste terug naar huis na een heerlijke Yin yogales en opeens zag ik het voor me: Slowww. Ik was al begonnen met slowww als blog-platform, en opeens zag ik het grote geheel: ik wilde niet alleen schrijven over Slowww, maar mensen begeleiden (mezelf om mee te beginnen) naar een meer slowww leven. En Yin yoga…daar was ik zo verliefd op geworden, daar wilde ik alles van weten. Er volgde een opleiding tot Yin Yoga-docent, en nog een paar andere opleidingen met als rode draad mijn enthousiasme over en nieuwsgierigheid naar vertragen, ontspannen en met je aandacht naar binnen keren. 

Njena popularnost brzo raste širom specijalnostfarmacija24 svijeta, tako ne dolazi do prevelikog psihičkog pritiska, kronična srčana dekompenzacija također su organski uzroci slabe erekcije. Te da po mogućnosti popijete s tim još, stvaranje “plakova” u epitelu penisa i lijekovi za liječenje erektilne disfunkcije uključuju Kamagra.

Inmiddels bestaat Slowww al ruim drie jaar en doe ik eigenlijk precies wat ik toen ‘wist’. Best cool toch? 🙂 

Hoe beter ik naar mezelf luister (en af en toe stop ipv altijd maar doorgaa), hoe makkelijker het is om die intuïtie te horen.

Ken jij ook dit soort momenten? En heb je er toen naar gehandeld?