Rustig de feestdagen door

Rustig de feestdagen door (met audio!)

Erg gezellig hoor die feestdagen, maar je zal soms bijna vergeten waar het eigenlijk om gaat: gewoon samen zijn met je geliefden. Het gaat in ieder geval niet om de duurste cadeaus, de mooiste outfit of het meest ingewikkelde gerecht!

Ik kwam mezelf even tegen de afgelopen weken (en toen waren de feestdagen nog niet eens begonnen). Einde van het jaar, donkere dagen, heel druk zijn met Slowww en blijkbaar wat te weinig momenten voor mezelf zorgden ervoor dat ik me opgejaagd en onrustig voelde. Tijd dus voor mevrouw Slowww om zelf ook wat meer slowww in het leven te staan, practice what you preach… 🙂

Met de drukke maand voor de deur heb ik de volgende tips voor mezelf èn voor jou op een rijtje gezet:

  1. Maak het jezelf dit jaar gemakkelijk. Organiseer jij het diner? Vraag dan de gasten om ook wat mee te nemen zodat je niet alle gangen zelf hoeft te bedenken en te maken.
  2. Nu ik dit schrijf is het echt keihard aan het regenen, maar toch: ga regelmatig even naar buiten voor een wandeling. Buitenlucht, licht & beweging zorgen ervoor dat je ontspant en herstelt.
  3. Plan momenten in waarbij je alleen bent. Zet het in je agenda! Trek je terug met een boek, ga in bad of maak die wandeling.
  4. En natuurlijk: ontspan je lichaam met yoga of meditatie zodat er een balans blijft tussen inspanning en ontspanning. Wanneer je regelmatig bewust ontspant, kan je alle drukte en stress weer veel beter aan. Een hele fijne manier om je lichaam te ontspannen is een bodyscan. Tijdens een bodyscan ga je met je aandacht langs alle lichaamsdelen, waardoor je diep ontspant. In de link hieronder vind je een link naar een ingesproken bodyscan van ruim 7 minuten.

Ontspanningsoefening (audio)

Via deze link kom je bij een ingesproken ontspanningsoefening in de vorm van een bodyscan. In de bodyscan zit geen einde waarbij je weer langzaam ‘wakker’ wordt etc, zodat je deze oefening ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld in slaap te komen of wanneer je zelf wilt bepalen hoe lang je nog in stilte wilt blijven liggen.