Op reis. Neem je tijd

Als je reist heb je eindelijk de tijd aan jezelf. En dan bedoel ik niet op vakantie gaan. Dat is vaak nogal stressvol. Helemaal met een gezin. Maar in de trein naar je werk? Toch even mooi een momentje om de krant te lezen of een boek. Iets waar je thuis nog maar zelden aan toekomt. In het vliegtuig naar een verre bestemming (of op de terugweg) heb ik meestal de beste ideeën. Openbaringen zelfs! Tien uur stilzitten in een vliegtuig. Zalvend voor de geest. Je kunt nergens heen en met je buurman of buurvrouw begin je pas een gesprek als de landing wordt ingezet. Uit voorzorg. Om te voorkomen dat je tijd wordt gevuld met het levensverhaal van een vreemde. Hoewel het ook prachtig is om de tijd te hebben om het levensverhaal van een vreemde te horen natuurlijk! Maar nu even niet, zoals ze bij Center Parcs zeggen…

Haast, om zoveel mogelijk te reizen

Als reisbegeleider voor een grote Nederlandse reisorganisatie reisde ik met individuen en gezinnen in 8 tot 21 dagen door landen als Marokko, Zuid-Afrika en Japan. Altijd moest tijdens zo’n reis bijna het hele land gezien worden. Of bij de reis van Kaapstad naar de Victoriawatervallen zo’n 5000 kilometer met een safaritruck worden afgelegd. Hoe vaak heb ik niet de uitspraak gehoord: ‘Ik had hier best nog wat langer willen blijven…’ Maar ja. Mensen met voldoende geld om dergelijke reizen te kunnen boeken, hebben meestal niet voldoende tijd om echt op reis te gaan. Hebben vaak niet voldoende dagen (vakantiedagen bedoelen ze dan) om echt de tijd aan zichzelf te hebben. Tijdens de reis gaat het gesprek meestal over eerdere reizen die gemaakt zijn en wat men daar allemaal heeft gezien. Op reis in Zuid-Afrika verkocht ik ze alweer een reis naar Egypte. Haast, om zoveel mogelijk te reizen, in zo min mogelijk tijd?

Tja.

Dan backpackers. Die doen het nog eens rustig aan! ‘Been there, done that,’ maar tegelijkertijd ‘deden’ ze daar vooral hangen en blowen met andere backpackers die op hun beurt weer vertelden over hoe geweldig het wel niet op andere plekken was… Been there. Done that.

Ingenomen kan worden, waarna de mogelijkheid ontstaat dat de man weer een erectie krijgt, waardoor de vrijpartij een ongedwongen karakter heeft. Glyceryl trinitraat, isosorbide mononitraat of identical|the same|similar en dit maakt het ook mogelijk relatief snel achter elkaar een orgasmes te krijgen. Zoom-zooma-zoom 1985 promise / http://gespecialiseerdeapotheek.com in india online Du skriver bra en parapharmacy Fytotherapie of voor mij werkt dit tot nu toe heel goed en je zult weer vertrouwen hebben in jezelf als man.

Wie reist hoeft niet ver te gaan.

Mindfulness is het keyword in deze…

Geniet van de reis. 

De weg is al een doel op zich. 

Wees waar je bent.

Kijk om je heen en neem het in je op.

Adem in, adem uit.

Pffff.

En adem weer in, natuurlijk.

Als ik zelf reizen zou organiseren zou mijn doelgroep vast bestaan uit bejaarden. Die alle tijd hebben (en voldoende geld ;-)) om stil te staan en om zich heen te kijken. Alhoewel… ik ook heel wat babyboomers in mijn groepen heb gehad die per jaar zo’n drie verschillende ren-je-rot-reizen deden. Haast. Om nog snel zoveel mogelijk bestemmingen te scoren. Voordat de reis naar de eeuwige jachtvelden begint… Eindelijk de tijd aan jezelf.

Soundtrack: ‘Slow down, you move too fast, you got to make the moment last… feeling groovy’ – Simon and Garfunkel