You teach what you most need to learn

Vorige week ben ik geïnterviewd door Nanneke Van Drunen voor haar (superleuke!) podcast. We spraken over het belang van ‘slow living’ en vertraging. Waarom ben ik zo gegrepen door dit onderwerp en heb ik hier m’n werk van gemaakt?⁠
Spoiler alert: omdat ik het zelf zo hard nodig heb 🙂 ⁠
Op een andere manier dan jaren geleden, maar ik moet mezelf blijven herinneren aan de voordelen van vertragen. Van nature ga ik namelijk als een enthousiaste hond overal voor en ben ik geneigd vanuit m’n hoofd keuzes te maken.⁠
Omdat ik nu dagelijks mensen begeleid om te voelen en hun lichaam (en hoofd) tot rust te brengen, houd ik mezelf scherp. Of eigenlijk, houd ik mezelf zacht. Ik blijf mezelf regelmatig vragen: hoe zit ik er bij? Wat vertelt m’n lichaam, m’n ademhaling? ⁠
En zo lijkt jouw reis op die van mij. Ik sta misschien op een ander punt, maar we zijn allebei onderweg. Met alle liefde geef ik alles wat ik tijdens deze mooie reis heb geleerd en ontdekt weer door jou. ⁠

Benieuwd naar mijn verhaal?⁠

Beluister het hele interview via Spotify of zoek de podcast van Nanneke van Drunen op via de bekende podcast-platformen.