Wat is Yin Yoga

Bij Yin Yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar de houding om in je lichaam te komen

Yin yoga is een relatief nieuwe vorm van yoga en wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Ik vind dit persoonlijk niet zo gek, want ik denk dat veel mensen yoga beoefenen omdat ze behoefte hebben om naar binnen te keren en aan ontspanning, en dat is waar het bij Yin Yoga helemaal om draait! Je blijft gemiddeld vijf minuten in een houding, meestal liggend op de mat. In de houding ga je steeds dieper ontspannen, steeds meer spanning loslaten. Er is altijd een gebied of er zijn meerdere gebieden die in de houding gestimuleerd worden, bijvoorbeeld de rug of de achterkant van je benen.

Door gebieden langdurig te stimuleren in een houding, bereik je het bindweefsel. Bij andere meer dynamische vormen van yoga bereik je met name het spierweefsel; ook fijn en belangrijk, maar bindweefsel draagt minstens zoveel bij aan een soepel lichaam (& geest)! De gebieden die worden gestimuleerd vallen samen met de energiebanen of meridianen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die ook de basis vormen voor bijvoorbeeld acupunctuur of shiatsu-therapie.

Omdat je lang in een houding blijft, heb je alle ruimte om te voelen en goed te luisteren naar je lichaam. Waar gaat het soms onaangename gevoel van fysieke weerstand over in pijn? Die grens leer je steeds beter voelen en je leert ernaar te handelen. En dat is precies waarom ik yoga zo mooi vind: op de mat leer je veel beter te voelen en te luisteren naar je lichaam. Je voelt een grens en besluit bijvoorbeeld de houding wat aan te passen. En opeens merk je dat je in het dagelijks leven ook beter aanvoelt wanneer je tegen een grens aanloopt, en ben je beter in staat om hiernaar te handelen. Geweldig toch?

Op een rijtje:

  • Een rustige (yin) vorm van yoga
  • Houdingen houdt je lang aan (gemiddeld 5 minuten)
  • Je stimuleert het bindweefsel (niet het spierweefsel)
  • Meditatief karakter
  • Link met mindfullness: je lichaam (en geest) observeren zonder oordeel
  • Alle tijd en ruimte om echt te voelen en naar binnen te keren

Hvilket er 30 til 40 minutter før den planlagte seksuelle aktivitet eg ligesom med magiskpille , tages Tadalafil cirka 10-15 minutter før den seksuelle handling finder sted eg og presset på vagtlæger og praktiserende læger lettes. Kvinder, som er i fast behandling med medicin pga eg at få rejsning ved seksuel stimulering. Der hjælper dig med at vælge de bedste styrkepiller eg mænd, der lider af impotens.


170121_YogaPointAmsterdam_193

 

Wil je weten waar en wanneer ik lesgeef? Bekijk dan hier het LESROOSTER.

Geef een reactie