Voor bedrijven

Wanneer je het gevoel hebt geen tijd te hebben voor ontspanning, is het de hoogste tijd om te ontspannen

‘Een moment ontspannen? Daar heb ik echt geen tijd voor!’ Herken je dit gevoel bij jezelf of bij je werknemers? Dat er te weinig uren in een dag zitten, dat je to-do-lijst nooit helemaal afgevinkt is, dat je ’s avonds uitgeput op de bank zit en niet lekker uitgerust bent na een nacht slapen?

Slowww biedt verschillende diensten aan voor bedrijven om jou en de mensen met wie je werkt te helpen zich vitaler te voelen door regelmatig(er) te ontspannen.

Veel mensen staan de hele dag ‘aan’. Er zijn altijd prikkels, ieder moment is gevuld met een activiteit en vaak ook nog meerdere tegelijk. De feiten zijn heel simpel en duidelijk: je brein heeft iedere 90 minuten een moment nodig waarbij er even geen focus en concentratie is, waarbij je het gaspedaal loslaat en op de rem trapt. In dat moment laad je namelijk weer op! Wanneer je altijd ‘aan’ staat, put je je brein uit en weet je lichaam op een gegeven niet meer hoe op de rem te trappen. En als je heel lang op die manier leeft, kan je stress-gerelateerde klachten ontwikkelen die uiteindelijk kunnen leiden tot bijvoorbeeld een burn-out.

Gelukkig kan je met kleine eenvoudige stappen je leven net iets anders inrichten zodat je wél af een moment van ontspanning pakt, en je lichaam en geest zo de tijd geeft om weer op te laden en te herstellen.

Een moment van ontspannen is geen luxe, geen lui moment waarbij je ook had kunnen werken, maar noodzakelijk om goed te kunnen functioneren. 

Als werkgever kan je een positieve bijdrage leveren aan de afwisseling tussen spanning en focus aan de ene kant, en ontspanning aan de andere kant. Stoelmassages, workshops of ontspanning-sessies zijn bekende en bewezen methodes om mensen te leren en inspireren om óók regelmatig te ontspannen.

Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt en weet als geen ander hoe moeilijk het is om als werknemer zelf die rust te pakken, want het werk is gewoon nooit af. Nu ik zelf veel stoelmassages, trainingen en ontspannings-sessies bij bedrijven geef, zie ik hoe mensen weer opladen en daarna weer extra productief zijn.

STOELMASSAGES

Stoelmassages zorgen meteen voor verlichting van spanningsklachten in de nek en schouders. Een behandeling van een kwartier of twintig minuten is precies genoeg om even helemaal te ontspannen en op te laden.

RELAX-BREAKS

Tijdens een relax-break van 30 of 45 minuten gaan we het lichaam mild rekken en strekken en doen we ontspannings-oefeningen. Dit kan op een (yoga-)mat of gewoon op stoelen in een vergaderzaal.

WORKSHOP

Verandering begint bij kennis en bewustwording. In deze interactieve workshop van 60 minuten vertel ik over stress, hoe je signalen herkent en wat je er zelf eenvoudig aan kan doen.