fbpx

Slowww yoga online

Online lessen

Op deze pagina vind je online Slowww Yoga-lessen die je tijdens de lockdown kan volgen, naast de live online lessen op woensdagavond.

Heb je een vraag, wil je wat overleggen, of een matje/bolster of blokken lenen?

Bel (06-212755850) of mail (miriam@slowww.nl) me gerust!

Wil je naar muziek luisteren tijdens deze sessie?

Dit is de link naar mijn Spotify-account waar je verschillende Slowww Music-playlisten kan vinden!

Meditatie

Hieronder allereerst een meditatie om even in te checken bij jezelf. Hoe zit je erbij op dit moment? Hoe voelt je lichaam, je adem, welke gevoelens of gedachten zijn aanwezig?

Yoga Nidra sessie

Heb je geen tijd of goede rustige plek voor een les? Luister dan naar een Yoga Nidra-sessie. Ik sluit hier ook vaak de les mee af. Je hoeft alleen maar lekker te liggen en te luisteren…

Ochtendmeditatie

Je dag begint heel anders als je rustig en bewust start, bijvoorbeeld door te luisteren naar een begeleide meditatie.

Kalmerende ademhalings-oefening: Ocean Breath

Een hele effectieve en eenvoudige manier om je lichaam (en hoofd) tot rust te brengen is met een kalmerende ademhalingstechniek, zoals de Ocean Breath

Dankbaarheids-meditatie

Het beste ‘medicijn’ tegen onrust is aandacht geven aan dat waar je je dankbaar voor voelt. In deze meditatie begeleid ik je hierbij!

Les 1: Yin yogales om lekker te slapen

In de video hieronder deel ik een rustige les van ruim een half uur die je helpt ontspannen. Lekker om te doen voor je gaat slapen, maar natuurlijk ook fijn om de dag mee te beginnen.

Les 2: Ruimte in het heupgebied

In deze sessie van 45 minuten gaan we ruimte creëren in het heupgebied. Heel veel succes!

Les 3: Van voor naar achter van links naar rechts

In deze les gaan we de lange kanten van het lichaam strekken: de achterzijde, de voorzijde, de zijkanten en ter afsluiting een twist. Geniet ervan!

Les 4: Long- en dikke darm meridiaan

In deze nieuwe les gaan we ruimte creëren in de armen en schouders, zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde. Dit zijn de gebieden waar de Long- en Dikke Darm meridiaan zich bevinden. Waarom ik dit juist nu fijne houdingen vind, leg ik uit in de video.

Les 5. Maak gebruik van de vitale lente-energie

Ik ben iedere dag zo blij dat we in deze gekke tijd kunnen genieten van het heerlijke lente-weer! Bij de lente hoort een hele vitale energie, die je niet alleen om je heen ziet, maar ook in jou zit. In deze les gaan we deze energie lekker laten stromen door ruimte te creëren in de meridianen die volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde bij de lente horen: de Lever en Galblaas. Ik schreef er een tijdje geleden ook een blog over.

Zelfmassage voor je gezicht en nek

In onderstaande video deel ik een lekkere zelfmassage voor je gezicht en je nek. Ik heb dit ook in de les een paar keer gedaan, dus je herkent waarschijnlijk wel wat onderdelen.

In de video ga ik vrij snel door alle onderdelen, maar neem zoveel tijd voor ieder stukje als voor jou goed voelt natuurlijk, dan zet je de video gewoon even op pauze.

Om nama shivaya

Dit is zo’n lekkere mantra om te zingen: Om Namah Shivaya. Het betekent globaal: ik buig, of maak contact met het meest pure in mezelf.

Dus…doe je ogen lekker dicht, zoek een rustig plekje op, en zing met me mee!

Les 6: Restorative Yoga Les

In deze les gaan we met behulp met kussens van je bed of bank een lekkere Restorative Yogales doen. Pak dus wat kussens voor je gaat beginnen!

Les 7: Naar binnen keren met een rustige Yin-les

Deze les (opname van de live-les van woensdag 13 mei) gaat over naar binnenkeren en je zo weer verbinden met jezelf. De tijd nemen om te voelen. Te zijn in plaats van iets te doen.

Les 8: Ruimte in de heupen

In deze les (opname van de live-les van woensdag 20 mei) een aantal houdingen om wat meer ruimte in het heupgebied te creëren!

Les 9: Yin-les om je je hart te openen

Les 10: Een Yin les om jezelf te voeden en op te laden

Deze les is fijn om te doen als je wat laag in je energie zit, bijvoorbeeld na een drukke dag of tijdens je menstruatie. Excuses voor de wat minder goede geluidskwaliteit, wat technische problemen met de microfoon…

Les 11: ruimte in de heupen

Deze les is een opname van de live les van 24 juni. Het laatste stukje van de eindontspanning mist door een technische storing, dus je kan zo lang blijven liggen als je wilt 🙂

Les 12: een grappige opname 🙂

In deze opname van de live les van 1 juli, zie je hoe Marieke de ruimte binnenkomt om me te vertellen dat de verbinding weg was. En inmiddels weer was hersteld zodat iedereen kon meegenieten van dit grappige tafereel. Ik heb er het ingelaten, want het is erg grappig:-).

Daarna een lekker lesje met veel hart-openers. Enjoy!

Les 12: Vakantie-les!

In deze les wat fijne oefeningen om heel rustig weer wat ruimte te creëren in je lichaam (en geest). Ideaal na een lange reis, of als je de hele dag in de hangmat hebt gelegen 🙂

Rustige les (opname van 6 januari)

Sessie om vanuit je stoel te doen

Misschien zit je nu meer achter je bureau in een niet echt optimale houding.

Dan is deze sessie fijn om bijvoorbeeld tijdens de lunch even te doen: