Van angstig naar rustig

met zeven kalmerende ademhalingsoefeningen

Ademen gaat helemaal vanzelf. We hoeven hier (gelukkig!) niet 24/7 over na te denken, maar juist omdat we hier vaak niet bewust van zijn, is de manier waarop je ademt niet altijd even optimaal.

Als je gespannen bent (al is het maar een beetje), adem je vaak wat hoog, oppervlakkig en snel. En dit zorgt ervoor dat je nog onrustiger gaat voelen, en daardoor ga je nog oppervlakkiger ademen. De welbekende negatieve spiraal.

Hoe zou het zijn als je dit kan omdraaien? Bewust(er) bent van je eigen adem? In staat bent om je lichaam tot rust te brengen met een paar eenvoudige ademhalingsoefeningen?

Je ademhaling is je beste vriend: De afstandsbediening die je altijd bij je hebt om te schakelen van onrust naar rust.

De kracht van de ademhaling is mijn grootste eye-opener in mijn zoektocht naar makkelijke methodes om angst en spanning om te buigen naar rust en vertrouwen.

In mijn uitgebreide individuele programma Slow Down Your Fear is de ademhaling een van de belangrijkste onderdelen van het traject, omdat alle vrouwen meteen stappen maken zodra ze deze oefeningen regelmatig doen.

In deze online cursus leer je waarom de ademhaling jouw beste vriend is, en ontdek je zeven makkelijke oefeningen die jou helpen om tot rust te komen.

Wil jij de ontspannende kracht van jouw eigen ademhaling ontdekken?

De online cursus ‘Van angstig naar rustig met 7 kalmerende ademhalingsoefeningen’ is verkrijgbaar voor €39,95 inclusief:

  • Achtergrond: waarom is je ademhaling je beste vriend?
  • Hoe integreer je de oefeningen in je dagelijkse leven?
  • Werkboekje met reflectievragen
  • Zeven kalmerende oefeningen die stap voor stap worden uitgelegd met video en audio.
  • Bonus 1: een rustige Slowww yogales van 60 minuten (video)
  • Bonus 2: een uitgebreide gezichtsmassage die je bij jezelf kan doen (video)

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Miriam Evers en het is mijn missie om vrouwen met angstklachten in contact brengen met zichzelf, zodat ze de fluistering van deze angstgevoelens horen en vanuit verbinding en vertrouwen daarop kunnen handelen. Angst- en paniekgevoelens zijn uiteindelijk een (extreem) signaal van je lichaam. Met een schreeuw geeft het aan dat je niet luistert. Je kan de schreeuw voor zijn door het gefluister op te merken, maar dit hoor je pas wanneer je stil bent en naar binnen keert.

Leven vanuit m’n hoofd

Als geen ander weet ik hoe het was om te leven met angst en hoe dit mijn werkende en sociale leven beheerste. Ik was vijftien jaar geleden als marketeer bij een platenmaatschappij doodsbang dat ik tijdens een belangrijk overleg een paniekaanval zou krijgen. Ook sliep ik steeds slechter waardoor ik nog meer gespannen werd. Ik was het contact met mezelf behoorlijk kwijt en leefde volledig vanuit m’n hoofd en probeerde met alle macht de situatie vanuit m’n hoofd onder controle te krijgen. En dat werkte niet.

Wat wel hielp

Wat wel hielp waren de meer lichaamsgerichte oefeningen en mijn enthousiasme hierover heeft ertoe geleid dat ik me hier steeds meer in ben gaan verdiepen met verschillende opleidingen en workshop. Zoveel dat ik er uiteindelijk m’n werk van heb gemaakt!

Mijn programma’s zijn dus het resultaat van mijn jarenlange zoektocht naar meer rust en vertrouwen. Ik ben opgeleid tot o.a. Shiatsu Therapeut en docent Yin yoga, Yoga Nidra en Restorative yoga en al deze vormen gebruik ik zelf in m’n dagelijkse leven waardoor angst nauwelijks nog vat op me heeft.

Ook…

…ben ik moeder van twee prachtige dochters van 7 en 9 en woon ik met m’n gezin in een dorpje vlak boven Amsterdam. Ik laad op met een boswandeling of uitwaaien op het strand maar kan ook ontzettend genieten van de drukte van een stad. Mijn grote passie is muziek en dat deel probeer ik steeds meer in m’n huidige leven te integreren omdat ik hier gewoon heel blij van word. Zo speel ik regelmatig piano en ukelele en geef ik Yin Yoga Concerts met Gijs van Straalen. Ik ben verslaafd aan Franse kaasjes, lees altijd 5 boeken tegelijk en lees (stiekem) als eerste de Donald Duck als ie op de deurmat valt 🙂